Nyttig info og tips

Parkering

Når I ankommer til lejligheden kan I parkere lige neden for i en halv time. Det er tid nok til at tømme bilen.

Herefter kan I køre til venstre ad Spliidsvej og vende bilen i kørselsretningen. Her er det gratis at parkere.

Vask, opvask og parasol

– Der er vaskemaskine på badeværelset
– Husk at medbringe tabs eller pulver til opvaskemaskinen
– Udtræksplade til spisebordet findes i det høje skab i gangen – hvor også støvsugeren står
– Parasol kan findes i inderste soveværelse til højre – hvis den ikke er på tagterrassen (pas venligst på den i stærk vind)

Tips

Gå en tur langs havnen og havet ud til den smukke bygning, ”Klitgården”. (Tidligere kongebolig).

Gå – evt. langs havet – ud til Grenen og gå ind at se Galleri Rasmus. Her udstiller forskellige kunstnere – bl.a. kan man se Axel Linds smukke havmalerier. Axel Lind grundlagde museet, og til minde om ham er der rejst en smuk figur af en svane foran museet.

Det smukke lys på Grenen

Gå videre ud på Grenen (eller kør med ”Sandormen”) og nyd det smukke lys, som dannes af de to haves refleksioner. Du kan være heldig at se sæler. Her samles også mange af de store rovfugle forår og efterår, så husk kikkerten, hvis du vil studere dem nøjere.

Skagen byder på flere gode spisesteder – prøv f.eks. ”Pakhuset” nede på havnen, hvor man spiser rigtig lækkert i hyggelige lokaler. Fiskesuppen og fiskefrikadellerne hører så absolut til vores favoritter.

Den gode mad

Slagter Munch er et ”must”, når man er i Skagen. Alene duften, når man træder ind i hans butik, får tænderne til at løbe i vand. Det vanskelige er at vælge – heldigvis er personalet super hjælpsomt!
Aavangs fiskehus på havnen har altid et stort udvalg af friske fisk. Deres stegte kuller med bløde løg er uovertruffen.

Skagen Museum

Skagen Museum indeholder mange og smukke rum med ikke mindst Skagens-malerne. Læg mærke til særudstillingerne.
Går man en tur hen ad Sct. Laurentiivej, møder man mange lækre forretninger. Her er noget for enhver smag, så det er ret så svært at vende om uden poser i hænderne. Fristelserne er mangfoldige!

Kulturhuset

Kulturhuset Kappelborg er en ny og spændende oplevelse i byen. Først og fremmest er der den nye biograf, men selve bygningen rummer lækre mødelokaler, hyggekroge og læsehjørner. Uden for er der bænke til den ene side, og til den anden myldrer det altid med børn og unge, der boltrer sig på de nyanlagte skaterbaner.

Krøyers Hus

Trænger man til at puste ud, er ”Bryghuset” en mulighed, idet Skagen har sit eget bryghus, hvor man både kan købe de dejligste øl, men også en bid brød.

For enden af Sct. Laurentiivej ligger byskoven, og  først i denne finder vi maleren Krøyers hus, hvor han boede med sin hustru (Danmarks dengang smukkeste kvinde, Marie) og deres datter, Vibeke. Huset er i dag kontor for Skov- og naturstyrelsen. Gå videre herfra ind i byskoven (en dejlig oase), her er der en buste af byfoged Lund, som lod plante denne løvskov, som man kan nyde i dag.

Kirkegårde

Der er to kirkegårde i Skagen: Skagen Kirkegård og Assistens Kirkegård. På den sidstnævnte ligger bl.a. de ”store” malere begravet. Har du mulighed for det, skulle du tage på en guidet tur. Her får du rigtig mange spændende ting at vide om byen, dens historie og mennesker.

For nylig har man restaureret Drachmanns hus. Se det – og hold øje med, hvad der sker her!

Bolcher og guidet tur

Har du en ”sød tand” må du et smut ind på ”Bolcheriet” i Havnegade. Her kan man se, hvordan man laver de lækre sager og naturligvis skal man smage på varerne. Man kan også få lavet sit logo i bolcher her.

Vil man vide mere om byens historie, kan en guidet bytur varmt anbefales. Her får man mange oplysninger om byen bl.a. hvorfor husene er gule med hvide kanter.

Skagen Odde

Er der mulighed for det, så tag med på en guidet ”Bjesktur”. Her får man smagsprøver på, hvad de forskellige urter kan anvendes til. Og man får meget at vide om naturen på Skagen Odde.

På Skagen-Odde-Naturcenter venter dejlige oplevelser – ikke mindst for børnene – de kan se rødspætten ”Prik” blive fodret, og bagerst i Utzons smukke og spændende bygning, findes et lokale beregnet for børn. Her er naturvejledere parat til at fortælle og besvare spørgsmål. Der er også et fugletårn, så husk kikkerten! Men ellers har naturvejlederen en stor kikkert! 

Flere links

Skagen turistkontor

Skagen Bryghus
Nu er der også fyraftens-musik fredag fra klokken 16 – 18, og det spektakulære frokost- og eftermiddags show lørdag fra klokken 15 – 18. Husk at bestille bord i god tid!

Foreningen Skagens Venner